В Укргідрометцентрі розповіли, якою буде погода в липні

Читать на русском
В Україні в липні середня місячна температура коливатиметься в межах 20-25 градусів тепла, очікуються грози та спекотливі посушливі періоди.
holgems.com

В Україні в липні середня місячна температура коливатиметься в межах 20-25 градусів тепла, очікуються грози та спекотливі посушливі періоди.

Відповідний прогноз розміщений на сайті Укргідрометцентру.

За прогнозом синоптиків, місячна кількість опадів очікується 36-95 мм, у Карпатському регіоні – 104-165 мм, що в межах середніх багаторічних значень.

Як зазначають в Укргідрометцентрі, «липень - найтепліший місяць року з періодами нестійкої погоди з грозами, шквалами і зливами та жаркими посушливими періодами».

За даними спостережень, середня місячна температура повітря становить 17-22 градусів тепла, на півдні – до 24 градусів тепла, у гірських районах – 11-16 градусів тепла.

Абсолютний максимум температури повітря становить 31-39,7 градусів тепла, у Харківській, Луганській, Херсонській та Одеській областях – подекуди 40-41 градусів тепла, у гірських районах – 24-30 градусів тепла, абсолютний мінімум – 2-11 градусів тепла, у Карпатах 0-1 градусів тепла.

Середня місячна кількість опадів становить 29-102 мм, у Карпатах, на Прикарпатті, Тернопільській та Хмельницькій областях 103-184 мм.

Нагадаємо, за інформацією синоптиків, у вихідні в постраждалих від повеней областях триватимуть зливи.

У неділю, 28 червня, дощі очікуються і в північних областях.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: