У Рівненській області на мітингу відбулися зіткнення, постраждав начальник поліції

Читать на русском
У Рівненській області в місті Березне невідомий під час мітингу кинув у натовп піротехнічний виріб, який вибухнуло біля ніг начальника управління патрульної поліції Сергія Мерчука.
HK Рiвнeнщинa

У Рівненській області в місті Березне невідомий під час мітингу кинув у натовп піротехнічний виріб, який вибухнуло біля ніг начальника управління патрульної поліції Сергія Мерчука.

Про це 23 червня повідомила пресслужба Нацполіціі.

Відзначається, що у вівторок в Березне відбулося відкриття офісу однієї з громадських організацій за участю народного депутата. Також в місті здійснював прийом громадян ще один депутат Верховної ради. Під час зазначених заходів співробітники поліції забезпечували охорону громадської безпеки і порядку.

Як вказали в поліції, під час від'їзду нардепа між його прихильниками та учасниками акції виникли зіткнення. В цей час невстановлена ​​особа кинула в натовп піротехнічний виріб.

«Коли начальник управління патрульної поліції Рівненської області намагався відбити його ногою, щоб не постраждали інші громадяни, піротехнічний виріб вибухнув. В результаті головний патрульний поліцейський отримав тілесні ушкодження», - уточнили правоохоронці.

Потерпілий Мерчук направлений до лікарні міста Рівне.

В результаті правоохоронці затримали 15 найбільш агресивних учасників акції та вилучили п'ять транспортних засобів. За даним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Також відкрито кримінальне провадження за фактом нанесення тілесних ушкоджень працівникові поліції.

Нагадаємо, у Дніпрі 19 червня чоловік вчинив розбійний напад, під час якого викрав 4 мільйони гривень. Під час того, як поліцейські намагалися доставити підозрюваного у відділення поліції, чоловік двічі вистрілив з пістолета у сидячого поруч поліцейського Даривна Постуданского. Той від отриманих ран помер, при цьому встигнувши надіти на стріляв наручники.

За даним фактом поліція відкрила кримінальну справу за посягання на життя співробітника правоохоронного органу, підозрюваному загрожує довічний термін.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: