Карта ООС: ситуація на сході України на 24 червня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 24 червня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Вчора окупаційні війська значно зменшили кількість обстрілів, порівняно з попередньою добою. Так, збройні формування Російської Федерації чотири рази відкривали вогонь по позиціях підрозділів Об’єднаних сил.

Українські воїни вправно задіяли чергові вогневі засоби і змусили ворога припинити свою злочинну активність.

23 червня бойових втрат серед підрозділів Об’єднаних сил не було.

За уточненими даними розвідки, минулої доби було поранено одного російського найманця зі складу 6 омсп окупаційних військ.

Луганський напрямок

Тут ворог здійснив 2 обстріли.

Зокрема, російські окупаційні війська обстріляли опорні пункти наших захисників в районі населених пунктів Луганське та Оріхове. Під час обстрілів противник використовував гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Донецький напрямок

З аналогічного піхотного озброєння противник вів вогонь по оборонцям Павлополя. А поблизу Водяного використовував автоматичні станкові гранатомети.

Українські захисники, утримуючи оборону, діяли відважно та дали ворожим підрозділам гідну відсіч.

Обстановка на сьогодні, 24 червня

Від початку поточної доби, станом на 12:00, збройні формування Російської Федерації вже тричі порушили режим припинення вогню.

Так, на Донецькому напрямку, одразу після опівночі, з мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових та автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів противник вів вогонь по оборонних укріпленнях наших захисників на підступах до Широкиного.

В цей же час, зі станкових протитанкових та підствольних гранатометів, а також стрілецької зброї ворог вів обстріл поблизу Старогнатівки.

Крім того, на Луганському напрямку, зі станкових та ручних протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру і стрілецької зброї окупаційні війська вели вогонь по наших опорних пунктах в районі Хутора Вільний.

Прицільним вогнем у відповідь, наші мужні воїни припинили збройні провокації окупантів. Втрати противника уточнюються.

За наявною інформацією, бойових втрат серед українських захисників за поточну добу немає.

Підрозділи Об’єднаних сил постійно перебувають на захисті України та готові дати ефективну відсіч підступним ворожим діям.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: