США призупинять видачу робочих віз до кінця року

Читать на русском
Влада США вирішила продовжити заборону на в'їзд власників грінкарт, а також призупинити видачу низки віз до кінця року.
flickr.com/gageskidmore

Влада США вирішила продовжити заборону на в'їзд власників грінкарт, а також призупинити видачу низки віз до кінця року.

Про це повідомляє Business Standart.

У список віз, які підпадають під нові обмеження, увійдуть H1B для роботи в високотехнологічних областях, H4 для подружжя-власників низки інших віз, H2B для низькокваліфікованих кадрів, а також візи категорій J і L.

Винятком стануть власники віз H2B, зайняті в харчовій промисловості, а також для робочих віз J і L, що передбачають кадрові переведення всередині однієї компанії.

Відзначається, що нові заходи хоча і носять тимчасовий характер, дозволять звільнити для громадян США 525 тис. робочих місць.

«Що стосується більш постійних дій, які розпорядився вжити президент, включає реформування системи віз H1B, щоб вона була більше заснована на системі вигоди», - вказав чиновник.

Указ про припинення в'їзду в країну власникам грінкарт, які після приїзду можуть влаштовуватися на будь-яку роботу, американський лідер Дональд Трамп підписав 22 квітня терміном на 60 днів.

Нагадаємо, що американська влада з 24 лютого посилила видачу віз грін-карт іноземцям, які розраховують на отримання державної допомоги.

Раніше в Держдепі оголосили про посилення видачі віз для вагітних жінок. Це необхідно для національної безпеки і збереження грошей платників податків, пояснили у відомстві.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: