У лікарнях Закарпаття бракує місць для хворих на коронавірус

Читать на русском
У Закарпатській області опорні лікарні першої хвилі переповнені хворими на коронавірус. Така ситуація спостерігається не тільки в обласному центрі, а й по всій області.
epa european pressphoto agency

У Закарпатській області опорні лікарні першої хвилі переповнені хворими на коронавірус.

Про це заявив головлікар Закарпатської інфекційної лікарні Михайло Поляк на брифінгу в понеділок, 22 червня.

«Погіршення епідситуації привело до різкого збільшення госпіталізованих хворих, в першу чергу, збільшилася кількість хворих з важким перебігом. У всіх лікарнях першої хвилі, тобто Ужгорода, реанімаційні відділення переповнені. Тому що збільшення кількості хворих приводить до того, що не всі вчасно звертаються, особливо з дільниць, і часто хворі потрапляють вже у важкому стані», - сказав Поляк.

За його словами, COVID-19 вимагає тривалого часу на лікування - близько трьох тижнів, а тому пацієнти не можуть швидко виписуватися. Це, в свою чергу, приводить до неможливості прийняти нових пацієнтів.

Така ситуація спостерігається не тільки в обласному центрі, а й по всій області, особливо в Хустському, Іршавському та Свалявському районах, лікарні в яких також переповнені.

«Усю цю кількість хворих перша хвиля не може забрати. Тобто, ми починаючи з 19 числа відкрили другу і третю хвилі, щоб вони приймали хворих - тобто, районні лікарні, інфекційні відділення, і не тільки інфекційні... За ці два тижні, що минули з ослаблення карантину, кількість хворих на коронавірус зросла в рази, ми скоро дійдемо до того, що не матимемо місця для госпіталізації», - додав медик.

Нагадаємо, в Україні знизилася кількість зафіксованих хворих на COVID-19. За минулу добу коронавірус в Україні виявили у 681 людини, зафіксовано 10 летальних випадків, 133 пацієнта одужали.

На ранок понеділка, 22 червня, у світі 8 927 195 осіб інфіковано COVID-19. Загальна кількість померлих від інфекції складає 467 671. Одужали 4,4 млн людей.

Також з понеділка, 22 червня, в Україні посилять контроль за карантином.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: