Карта ООС: ситуація на сході України на 19 червня

Читать на русском

Загалом 14 прицільних обстрілів в районах чотирьох населених пунктів здійснили вчора російсько-окупаційні війська на лінії бойового зіткнення. Знову окупанти застосовували міномети різних калібрів, свідомо ігноруючи Мінські угоди.

За даними розвідки, 18 червня захисники України знищили одну ворожу військову вантажівку та склад боєприпасів на мінометній позиції російсько-окупаційних військ.

Район відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» Об’єднаних сил

Під ворожим вогнем по три рази перебували захисники Оріхового та Кримського.

Зранку від окупованого Золотого-5 ворог вів прицільний вогонь переважно з гранатометів різних систем та стрілецької зброї по захисниках н.п. Оріхове.

Після 07:20 розриви 7 ворожих мін 120-го калібру з напрямку від Сентянівки зафіксували наші оборонці Кримського. Ввечері російсько-окупаційні війська поновили обстріли в районі Кримського, застосовуючи вже гранатомети різних систем та стрілецьке озброєння з напрямку від окупованого ними села Сміле.

Район відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» Об’єднаних сил

Тут російсько-окупаційні війська здійснили по чотири обстріли наших позицій в районах Мар’їнки та Авдіївки з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння.

Застосування ворогом заборонених зразків озброєння зафіксовано ввечері. З 19:20 окупанти розпочали обстріл від Мінерального по захисниках Авдіївки випустивши 13 мін калібрів 120 та 82 мм.

Після 19:30, вже від н.п. Каштанове російсько-окупаційні війська випустили по оборонцям Авдіївки 10 мін 82-го калібру.

Пізно ввечері від Спартака нашими захисниками Авдіївки зафіксовано ворожий снайперський вогонь.

Після підтвердження відсутності в секторі вогню цивільних мирних мешканців та їх інфраструктури, захисники України рішуче подавляли ворожу збройну активність, застосовуючи у відповідь лише легке піхотне озброєння.

Оборонні дії на відео легендарної 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр» вже поширюється мережею. Останніми тижнями збройні формування РФ обстрілювали позиції холодноярців з мінометів 120-го калібру, заборонених до застосування на лінії бойового зіткнення Мінськими угодами. Відтепер, за сприянням наших мужніх захисників, сподіваємося, що російсько-окупаційні війська почнуть виконувати на цій ділянці взяті ними раніше зобов’язання щодо неухильного та безстрокового дотримання режиму тиші.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: