На коронавірус в Україні хворіють пів сотні працівників суду

Читать на русском
В Україні на коронавірус хворіють 54 працівники судів, повідомила уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова.

В Україні на коронавірус хворіють 54 працівники судів.

Про це повідомила уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

«Взяла участь у засіданні комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин. Повідомила, що Офісом Омбудсмана постійно здійснюється моніторинг судів України...Зокрема, у 2019 році відбулось 108 моніторингових візитів. У 2020 році, попри карантинні обмеження, здійснено 40 візитів з метою перевірки дотримання протиепідемічних заходів під час здійснення правосуддя та дотримання прав громадян, які доставляються на суд. Встановлено, що наразі в Україні 54 працівники судів хворіють на коронавірус», — зазначила вона.

Окрім того, за її словами, дефіцит суддів в Україні становить 43%, що негативно впливає на дотримання конституційного права громадян України на правосуддя та дотримання розумних строків розгляду справ у судах.

«Зазначила, що потрібно розв’язувати проблеми організаційного плану, а також матеріального, адже коштів на розвиток судових установ у бюджеті держави не передбачено. За вищевказане відсутня відповідальність керівництва Державної судової адміністрації України», — додала вона.

Нагадаємо, за минулу добу в Україні зафіксували два коронавірусних антирекорди.

На ранок середи, 17 червня, у світі 8 млн 153 тис. 241 особа інфікована COVID-19. Загальна кількість померлих від інфекції становить 441,439 осіб. Одужали 3,9 млн людей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: