В Офісі президента назвали дату саміту Україна-ЄС

Читать на русском
Саміт Україна-ЄС відбудеться 1 жовтня поточного року. Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква.
Офіс президента

Саміт Україна-ЄС відбудеться 1 жовтня поточного року.

Про це сказав заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква, повідомляє Інтерфакс-Україна в середу, 17 червня.

«Він (саміт Україна-ЄС, - ред.) точно відбудеться. І президент Європейської Ради Шарль Мішель і президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн у своїх контактах з президентом Зеленським підтвердили, що 1 жовтня відбудеться саміт Україна-ЄС, до якого ми готуємося», - сказав чиновник.

За його словами, на саміті Україна очікує підписання угоди про спільний авіаційний простір.

«Усім було відомо про проблему між Великобританією та Іспанією через статус аеропорту Гібралтар. З виходом Великобританії з ЄС ця проблема знівельована. Зараз йдуть останні технічні переговори. Своє формулювання про статус аеропорту повинна надати Іспанія. І у нас є конкретна мета, щоб у час саміту Україна-ЄС в жовтні ця угода, нарешті, була підписана», - сказав Жовква.

Заступник голови ОП також відзначив, що, за угодою про «промисловий безвіз», Україна виконала свої зобов'язання щодо прийняття відповідного законодавства і воно незабаром почне працювати.

«Зараз м'яч на стороні ЄС ... До кінця року ми очікуємо оціночну місію. Безумовно, доступ української промислової продукції, надання відповідної сертифікації для неї дозволить нам виходити не тільки на ринки ЄС, а й на ринки інших країн», - підкреслив він.

Жовква вказав і про важливість Європейської зеленої угоди (The European Green Deal), яка ставить амбітну мету для держав-членів ЄС до 2050 року перетворити Європу в екологічний континент.

«Україна тут не повинна відставати, принаймні з огляду на ті досягнення, які у неї є в зеленій енергетиці. І в цьому нам потрібна допомога ЄС», - зазначив він.

Нагадаємо, лідери країн-членів ЄС на саміті 19 червня розглянуть питання реалізації мінських угод щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: