Дитячі табори в Україні поки залишаються закритими – Кабмін

Читать на русском
В Україні дитячі оздоровчі табори поки залишаються закритими щонайменше до 1 липня. За тиждень влада перегляне рішення.
фото Reuters

В Україні дитячі оздоровчі табори залишаються закритими як мінімум до 1 липня.

Таке рішення ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) на позачерговому засіданні, передає пресслужба Кабміну.

Дитячі табори цього літа відкривати не можна – ЛяшкоДитячі табори в Україні влітку 2020 року можуть не відкрити. Головний санітарний лікар вважає, що не можна наражати дітей на небезпеку інфекційних захворювань.

Як повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, незважаючи на необхідність оздоровити цього літа понад 1,2 млн дітей, більшість з яких є пільговиками, ситуація з COVID-19 залишається напруженою.

У МОЗ також бачать велику проблему з можливими спалахами в дитячих таборах інших інфекційних хвороб, у тому числі кишкових, як це було у 2018-2019 роках.

«У зв'язку з цим і у зв'язку з погіршенням сьогоднішньої ситуації з епідемією коронавірусу ми вважаємо, що відкриття закладів оздоровлення наразі є передчасним. Водночас ми не виключаємо такого рішення, починаючи з 1 липня, але не раніше», – зазначив Степанов.

Він уточнив, що тільки 22 червня можна буде переглянути рішення про можливе відкриття дитячих таборів – залежно від умов адаптивного карантину.

Нагадаємо, раніше глава Кабміну Денис Шмигаль прокоментував можливість відкриття дитячих таборів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: