В Італії зняли більшість обмежень карантину

Читать на русском
В Італії з понеділка, 15 червня, набув чинності фінальний пакет послаблень карантинних обмежень.
Андрій Мальгін

В Італії з понеділка, 15 червня, набув чинності фінальний пакет послаблень карантинних обмежень.

Про це повідомило видання Corriere della Sera.

Почали поступовий прийом дітей літні табори і садки, відновили роботу театри й кінотеатри - з умовою гарантування повної безпеки глядачів.

Також можуть працювати центри спа і термальні комплекси, але право остаточного рішення передається владі на місцях.

У низці провінцій, включаючи південні Калабрію і Апулію, а також острів Сицилія, північну Венето, столичну Лаціо, з обмеженнями дозволено відкрити дискотеки.

Із 25 червня вирішуються колективні спортивні ігри, у тому числі, на пляжах. Крім того, минулими вихідніими відбулися перші півфінальні матчі в рамках Кубка Італії з футболу.

Із 20 червня поновлюється місцевий чемпіонат з футболу. Дозволяється проводити так звані Сагро - масові гуляння, що часто влаштовуються в курортних містах і супровідні культурні заходи.

При цьому зберігається обмеження на максимальну кількість учасників: 1 тис. осіб - для подій на відкритому повітрі і 200 осіб - у закритих приміщеннях. Зберігається носити маски в закритих приміщеннях і в транспорті.

Обов'язковою залишається дотримання безпечної дистанції в один метр. Також з понеділка в Італії знімається обмеження на кількість пасажирів у літаках. Однак протягом усього польоту пасажир повинен сидіти в масці, змінюючи її кожні чотири години. Рекомендовано не пускати в літак з ручним багажем.

Раніше стало відомо, що прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте представить свою доповідь про поширення коронавірусу в країні перед прокурорами італійського міста Бергамо, які розслідують перебіг пандемії і реагування на неї влади.

Також повідомлялося, що в Італії до прокуратури найбільш постраждалого від коронавірусу міста Бергамо надійшло пів сотні скарг на державу від родичів померлих унаслідок COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: