В Україні різко зросла смертність від коронавірусу

Читать на русском
Зараз показник смертності в Україні становить 2,1 на 100 тисяч населення. Середній показник летальності по Україні - 2,9%.
Фото МОЗ

В Україні смертність від коронавірусу з 15 травня зросла майже вдвічі - з 476 до 901.

Такі дані у понеділок, 15 червня, опублікував Центр громадського здоров'я в Telegram.

Зараз показник смертності в Україні становить 2,1 на 100 тисяч населення. Середній показник летальності по Україні - 2,9%. При цьому від COVID-19 вмирає більше чоловіків (473 - 54%) і людей у ​​віці від 50 років (88,3%).

Середній показник смертності перевищено в: Івано-Франківської області (5,4%), Кіровоградській (5,3%), Полтавській (4,7%), Чернівецькій (4,3%), Черкаській (3,7%) і Львівській області (3,6%).

Відзначається, що 70% померлих від ускладнень COVID-19 мали серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, новоутворення, захворювання нирок, печінки, легенів, неврологічні хвороби і ожиріння.

У 54,8% померлих з супутньою патологією було кілька захворювань: серцево-судинні та цукровий діабет, імунодефіцит і ожиріння, тощо.

89% померлих - це люди старше 50 років з супутніми захворюваннями.

Серед померлих 40 медичних працівників з вісімнадцяти регіонів країни. За місяць померли 16 медиків. Летальність серед медиків склала 0,8% і найвищою була в Івано-Франківській області (2,7%). Середня тривалість від початку симптомів до смерті пацієнтів з COVID-19 склала 14 днів. З моменту госпіталізації до смерті - 9 днів.

Раніше коронавірус виявили ще в трьох дитсадках Києва.

Також нагадаємо, в Києві за добу через коронавірус померли 2 хворих.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: