Карта ООС: ситуація на сході України на 11 червня

Читать на русском

Російсько-окупаційні війська за добу загалом відкривали вогонь 14 разів, обстрілюючи наші оборонні позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а також використали БпЛА.

Для припинення агресивних дій противника наші підрозділи подавляли його вогневі засоби прицільним вогнем зі штатного озброєння.

Внаслідок ворожих обстрілів двоє українських воїнів зазнали поранень і наразі перебувають у медичних закладах.

За даними нашої розвідки, подавляючи активність противника, 10 червня військовослужбовці Об’єднаних сил ліквідували двох окупантів.

Луганський напрямок

Тут обліковано 8 ворожих обстрілів.

Три з них – біля Хутора Вільного, де окупанти застосували станкові протитанкові і автоматичні гранатомети та кулемети великого калібру.

Поблизу Луганського противник двічі з боку населеного пункту Логвинове відкривав вогонь з озброєння бойової машини піхоти, гранатометів і кулеметів, а також випустив 1 міну 120-го і 5 мін 82-го калібрів.

З гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї ворог вів вогонь вранці неподалік Оріхового, а у вечірній час – в районах Троїцького та Попасної.

На усі ці обстріли підрозділи Об’єднаних сил відповідали негайно, застосовуючи чергові вогневі засоби.

Донецький напрямок

Там російсько-окупаційні війська порушили режим припинення вогню 6 разів.

У ранковий час ворог двічі обстріляв опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил неподалік Павлополя, випустивши загалом 27 мінометних боєприпасів 120-го та 82-го калібрів, а також застосувавши станкові протитанкові гранатомети і кулемети великого калібру.

Так само два рази, вже увечері, окупанти обстрілювали наших оборонців Авдіївки – з боку Яковлівки з ручного протитанкового гранатомету і великокаліберного кулемету, та з боку Мінерального – зі стрілецької зброї.

Поблизу населеного пункту Тарамчук противник скинув постріл ВОГ-17 з БпЛА, а біля Мар’’їнки використав підствольний гранатомет.

Аби змусити окупантів дотримуватися режиму «Тиша», воїни Об’єднаних сил застосували гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: