На Волині стався спалах коронавірусу на птахофабриці

Читать на русском
У місті Володимир-Волинський стався спалах коронавірусу СOVID-19 на місцевій птахофабриці. Захворіли 48 осіб, через що підприємство можуть тимчасово закрити.

У місті Володимир-Волинський стався спалах коронавірусу СOVID-19 на місцевій птахофабриці. Захворіли 48 осіб, через що підприємство можуть тимчасово закрити.

Про це в середу, 10 червня, повідомив головний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко.

За її словами, нині на підприємстві тривають протиепідемічні заходи.

«Якщо далі інфекція буде поширюватися, то будуть ухвалюватися рішення і про припинення діяльності цих підприємств», - сказала Янко.

Станом на 9 червня на птахофабриці був зафіксований 21 випадок COVID-19. Більшість хворих працюють у цеху напівфабрикатів.

«На птахофабриці найсильніший спалах», - зазначив заступник Володимир-Волинського міського голови Ярослав Матвійчук і нагадав, що на фабриці працюють майже 1300 осіб.

Він уточнив, що в місті планують оперативно відпрацювати за допомогою ПЛР-тестів всіх контактних осіб, щоб вони були на самоізоляції.

«Вчора ми звернулися до заступника голови ОДА Тетяни Щербак стосовно вжиття заходів щодо цього підприємства. Нам пообіцяли у позаплановому режимі зробити всі ПЛР-дослідження саме по нашому місту, щоб оперативно відпрацювати всіх контактних осіб, щоб вони були на самоізоляції», - сказав Ярослав Матвійчук.

За минулу добу в Волинській області виявили рекордну кількість нових випадків коронавірусу - 101, три людини померли. Це найбільша кількість серед всіх регіонів України. Всього в області виявлено 1 214 пацієнтів із СOVID-19.

Раніше спалах коронавірусу виявили в одному із дитсадків Києва.

Також нагадаємо, в ЗСУ виявили нові випадки коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: