Карта ООС: ситуація на сході України на 7 червня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 7 червня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Вчора збройні формування Російської Федерації значно збільшили кількість обстрілів наших позицій, порівняно з попередньою добою.

Так, 04 червня, противник чотирнадцять разів відкривав вогонь по опорним пунктах українських захисників, в одному випадку з використанням забороненого важкого озброєння. Підрозділи Об’єднаних сил рішуче та жорстко реагували на провокації противника.

Донецький напрямок

Вісім порушень режиму припинення вогню зафіксовано саме на цьому напрямку. Зокрема, з боку окупованої Старомихайлівки, російські окупаційні війська випустили 8 мін 120 калібру по позиціях підрозділів Об’єднаних сил неподалік Красногорівки.

Крім того, з протитанкових ракетних комплексів та великокаліберних кулеметів противник двічі відкривав вогонь по наших позиціях в районі Чермалика. З аналогічного озброєння було обстріляно оборонців Богданівки.

Також з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів окупанти двічі обстріляли опорні пункти Об’єднаних сил поблизу Кам’янки та один раз неподалік Павлополя, а зі стрілецької зброї вели вогонь по оборонцях Авдіївки.

Луганський напрямок

Там було зафіксовано 6 обстрілів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: