В Африці кількість випадків коронавірусу перевищила 100 тисяч

Читать на русском
У країнах Африки загальна кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом досягла 108 109. Померли 3 260 осіб, видужали 42 937 пацієнтів.

У країнах Африки загальна кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом досягла 108 109. Померли 3 260 осіб, видужали 42 937 пацієнтів.

Про це повідомляє Сіньхуа з посиланням на дані Африканського центру з контролю і профілактики захворювань у понеділок, 25 травня.

Відзначається, що найбільше число інфікованих зафіксовано в ПАР, де епідемія поширюється стрімкими темпами. У неділю загальне число випадків зараження COVID-19 в ПАР зросло на 1 240 і досягло 22 583 осіб.

Президент країни Сиріл Рамафоса напередодні ввечері в телевізійному зверненні заявив, що кількість нових підтверджених випадків, зафіксованих минулого тижня, склала третину від загального числа інфікованих в країні.

ПАР вступила в період швидкого зростання захворюваності, очікується, що в майбутньому темпи приросту стануть ще більш стрімкими, - йдеться в повідомленні.

Зараз в ПАР ведеться будівництво 27 модульних лікарень, частина яких вже скоро може бути введена в експлуатацію. До теперішнього моменту в країні було проведено 580 тисяч тестів на коронавірус, здійснюється масове тестування для 12 млн жителів.

Також сотні нових підтверджених випадків зараження COVID-19 були виявлені в кількох африканських країнах на південь від Сахари - в Сьєрра-Леоне, Екваторіальній Гвінеї, Сенегалі, Гані, Гвінеї-Бісау та в Центральноафриканській Республіці.

Відзначимо, що за 10 днів кількість заражень коронавірусом в Африці зросла більш ніж на 30 тисяч.

Нагадаємо,в Україні виявили 21 245 хворих на коронавірус, з них 7 233 пацієнтів одужали, а 623 — померли від ускладнень.

За минулу добу в країні виявили 259 нових випадків хвороби.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: