Почався відбір кандидатів на стипендії імені Героїв Небесної сотні

Читать на русском
В Україні почався відбір кандидатів на призначення стипендій імені Героїв Небесної сотні. Він триватиме трохи більше місяця.

В Україні почався відбір кандидатів на призначення академічних стипендій імені Героїв Небесної сотні.

Про це повідомила пресслужба МОН у понеділок, 25 травня.

«Студенти, які своєю активною громадянською позицією стверджують ідеали і цінності Революції гідності, отримають академічні стипендії, засновані на честь 10 молодих Героїв Небесної сотні», – йдеться в повідомленні.

Академічні стипендії можуть отримати студенти і курсанти державних вузів за 10-ма спеціальностями: Фізична терапія, Ерготерапія, Залізничний транспорт, Агроінженерія, Економіка, Військове управління (за видами збройних сил), Географія, Архітектура та містобудування, Інженерія програмного забезпечення, Сценічне мистецтво, Психологія.

Як уточнили в МОН, від кожного закладу можна делегувати одного студента. Відбір кандидатів відбудеться за результатами зимової сесії.

Стипендії виплачуватимуться протягом навчального року, починаючи з 1 вересня, за умови підтвердження права на академічну стипендію за підсумками літньої сесії.

Стипендії для студентів установ III рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст» або «бакалавр», складуть 2130 грн, для студентів вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації рівня «бакалавр» або «магістр» - 2480 грн, а для курсантів - 2027 грн на місяць.

Відбір триватиме до 1 липня 2020 року.

Нагадаємо, раніше МОН затвердило терміни пробного ЗНО-2020, а також основної сесії складання тестів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: