Карта ООС: ситуація на сході України на 22 травня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 22 травня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Протягом минулої доби на Донбасі бойовики порушили режим перемир'я 7 разів, застосовуючи зброю заборонених мінськими домовленостями калібрів.

Так, бойовики обстріляли українські позиції з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід окупанти з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї обстріляли українські позиції неподалік від Широкиного, Павлополя, Старогнатівки, Авдіївки та Богданівки.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Північ біля Кримського бойовики відкривали вогонь зі 120-мм мінометів, а по захисниках Трьохізбенки - з мінометів 82-го калібру.

Унаслідок обстрілів протягом минулої доби один український військовик загинув, двоє воїнів дістали поранення, ще п'ятеро зазнали бойових травм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: