У США повідомили про знайдене антитіло для блокування коронавірусу

Читать на русском
Американські вчені заявили, що виявили антитіло, яке може повністю заблокувати коронавірус і вивести його з організму людини протягом трьох днів.

Американські вчені заявили, що виявили антитіло, яке може повністю заблокувати коронавірус і вивести його з організму людини протягом трьох днів.

Про це повідомив телеканал Fox News з посиланням на засновника біофармацевтичної компанії Sorrento Therapeutics доктора Генрі Джі 15 травня.

Вивчивши безліч антитіл, дослідники з'ясували, що одне з них, STI-тисяча чотиреста дев'яносто дев'ять, здатне на 100% захистити клітини людини від зараження коронавірусом типу SARS-CoV-2.

Принцип дії антитіла полягає в тому, що воно «обволікає» вірус і виводить його з організму. «Наголошуємо, що це ліки. Знайдено рішення, яке точно працює», - сказав Джі.

За словами вченого, випробування проводилися поки тільки в лабораторних умовах, тому компанія не може виробляти ліки. При цьому доктор зазначив, що в разі застосування препарату для лікування можна буде зняти карантинні заходи. «Якщо у нас буде нейтралізуюче антитіло в організмі, соціальне дистанціювання не знадобиться», - сказав він.

Нагадаємо, в Україні з наступного тижня планують розпочати проводити ІФА-тестування. Воно допоможе визначити рівень антитіл в крові до коронавірусу.

Також президент Володимир Зеленський підписав закон про посилене тестування на коронавірус.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: