Суд у Криму залишив під арештом кримськотатарського журналіста

Читать на русском
Суд Криму відхилив апеляційну скаргу адвоката на продовження запобіжного заходу кримськотатарському громадському журналісту, фігуранту сімферопольської справи Хізб ут-Тахрір Рустему Шейхалієву.
Адвокат Рустема Шейхалієва Еміне Авамілєва.

Підконтрольний Росії Верховний суд Криму 14 травня відхилив апеляційну скаргу адвоката Еміне Авамілєвої на продовження запобіжного заходу кримськотатарському громадському журналісту, фігуранту сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» Рустему Шейхалієву, і залишив його під вартою до 15 червня 2020 року.

Про це адвокат повідомила громадській організації «Кримська солідарність».

За словами адвоката, стан здоров’я Шейхалієва — «задовільний і навіть нижче від задовільного, оскільки загострюються всі хронічні захворювання».

Адвокат також повідомила про те, що за вісім місяців утримання Шейхалієва в СІЗО Сімферополя йому не вручали листи.

МЗС України закликало посилити тиск на Росію заради свободи слова в Криму.

Раніше українські журналісти, що перебували в ув’язненні в Росії і на окупованому Донбасі, Роман Сущенко і Станіслав Асєєв, звернулися в Міжнародну і Європейську федерації журналістів із закликом посилити роботу зі звільнення кримських колег.

Рустем Шейхалієв разом із Ремзі Бекіровим і Османом Аріфмеметовим були затримані в березні минулого року. Вони є фігурантами сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: