Степанов повідомив про проблеми з ПЛР-тестами в одній з лабораторій

Читать на русском
У Київській референс-лабораторії виникли проблеми з ПЛР-тестами. Держлікслужба почала позапланову перевірку.

У Київській референс-лабораторії почали виникати проблеми, які стосуються налаштувань самих ПЛР-систем. Зараз всі тести вилучені, проводиться позапланова перевірка.

Про це заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов на брифінгу в п'ятницю, 15 травня.

В Україні розширюватимуть групи осіб, яких тестують на COVID-19В Україні кількість тестувань та групи осіб, які будуть тестуватися на COVID-19, планують розширити вже найближчим часом.

Він уточнив, що в Києві почали виникати проблеми, пов'язані з налаштуванням ПЛР-систем, адже в кожній лабораторії дотримуються своїх процедур.

За словами Степанова, зараз з Київської референс-лабораторії вилучили всі ПЛР-тести, проводиться позапланова перевірка в незалежній лабораторії.

При цьому міністр додав, що дані тест-системи справно працювали інших областях.   «Після налаштувань вони всі працювали, і у нас не виникає проблем ні в Одесі, ні у Львові, ні в інших регіонах. Виникла справді проблема в Київській референс-лабораторії. Зараз Держлікслужба, згідно своїх повноважень, проводить позапланову перевірку, передала ці ПЛР-тести в незалежну лабораторію, після звітів з випробувань буде вже прийнято остаточне рішення», - сказав міністр, додавши, що виробник несе повну відповідальність за якість ПЛР-тестів.

Відзначимо, сьогодні Степанов також повідомив, що в Україні за минулу добу зробили майже 9 тис. ПЛР-тестів на коронавірус. Це рекордна кількість за весь час пандемії.

На ранок 15 травня в Україні підтверджено 17 330 випадків зараження COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: