Карта ООС: ситуація на сході України на 15 травня

Читать на русском

14 травня збройні формування Російської Федерації 11 разів порушили режим припинення вогню.

Вкотре ігноруючи Мінські домовленості, противник використовував заборонені міномети калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатомети різних систем, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю.

Захисники України своєчасно реагували на усі ворожі збройні провокації та прицільним вогнем у відповідь по позиціях противника змушували його відмовитись від продовження обстрілів.

Донецький напрямок

Сім обстрілів наших опорних пунктів зафіксовано на цьому напрямку.

Зокрема, з боку окупованої Пантелеймонівки, з міномету калібру 82 мм, російські окупаційні війська обстріляли позиції українських військових неподалік Верхньоторецького. Мінометні обстріли також супроводжувалися використанням противником наявного піхотного озброєння.

Крім того, окупаційні війська відкривали вогонь по позиціях Об’єднаних сил в районі населених пунктів Піски, Авдіївка, Новомихайлівка, Красногорівка та Водяне з широко спектру піхотного озброєння, включаючи гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Луганський напрямок

Чотири рази противник відривав вогонь тут.

Збройні формування Російської Федерації двічі обстріляли позиції Об’єднаних сил в районі Оріхового. Під час обстрілів ворог застосовував 120мм міномети, станкові протитанкові та автоматичні станкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Також з мінометів калібру 82мм, станкових протитанкових гранатометів та іншого легкого піхотного озброєння, окупанти відкривали вогонь по позиціях наших підрозділів поблизу Хутора Вільний, а з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вели обстріл по околицях Зайцевого.

Підрозділи Об’єднаних сил на ворожі спроби загострити ситуацію вздовж лінії зіткнення оперативно та жорстко реагували з наявних вогневих засобів.

За попередніми даними розвідки, 14 травня українські військовослужбовці знищили одного та поранили п’ятьох російських окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: