Карта ООС: ситуація на сході України на 14 травня

Читать на русском

Загальна кількість обстрілів російсько-окупаційними військами наших оборонних позицій за минулу добу не змінилася, противник продовжував застосовувати заборонені домовленостями міномети калібрів 120 та 82 мм, а також відкривав вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Підрозділи Об’єднаних сил на ворожі обстріли відповідали жорстко, використовуючи наявні вогневі засоби.

Окупанти проявляли активність і сьогодні вранці, але українські воїни негайно на це відреагували і наразі надійно утримують займані рубежі.

Внаслідок вчорашніх ворожих обстрілів двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил зазнали поранень і на даний час перебувають у медичних закладах.

Луганський напрямок

За минулу добу обліковано 4 обстріли наших позицій.

Вранці противник двічі відкривав вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил біля Кримського із заборонених мінометів 120-го калібру, загалом випустивши 20 мін, а також автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Поблизу Катеринівки у другій половині дня окупанти випустили 7 мін калібру 82 мм, вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

Захисників Оріхового ворог обстрілював з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

Українські військовослужбовці у відповідь на ці обстріли вели прицільний вогонь з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

Донецький напрямок

Противник порушив режим припинення вогню 5 разів.

Опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил неподалік Старогнатівки ворог обстрілював з гранатометів: після 10:00 – з автоматичних станкових, а увечері – з ручного протитанкового.

Крім того, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю російсько-окупаційні війська застосовували в районах населених пунктів Гнутове, Талаківка та Широкине.

Застосовуючи штатне піхотне озброєння, наші воїни прицільним вогнем змушували противника відмовитись від продовження обстрілів.

Військовослужбовці Збройних Сил України не залишили злочинні дії ворога без адекватної відповіді – за уточненою інформацією від нашої розвідки, упродовж 13 травня одного російського окупанта було ліквідовано, ще двох поранено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: