Німеччина вступає в «нову фазу пандемії» – Меркель

Читать на русском
Меркель заявила, що Німеччина вступає в нову фазу пандемії з менш жорсткими обмеженнями. Але люди мають тримати дистанцію та прикривати рот і ніс в знак поваги до інших.

Канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що Німеччина вступає в «нову фазу пандемії» з менш жорсткими обмеженнями, але мешканцям слід дотримуватися вимог, необхідних для запобігання поширення вірусу нового типу.

В Берліні перед засіданням уряду, присвяченому проблемам боротьби з пандемією, Меркель назвала дуже важливим впевненість у тому, що люди будуть дотримуватися рекомендацій з поведінки після ослаблення карантину, пише DW.

Пандемія коронавірусу: кого тестують на COVID-19 у першу чергу в Україні та інших країнахСША масово тестує населення, у Великій Британії в першу чергу перевіряють на вірус людей із симптомами ГРВІ, а в Україні є цілий перелік тих, хто в пріоритеті на проведення тесту.

«Для мене дуже важливо звернути увагу на той факт, що ми вступаємо в нову фазу пандемії і що тепер буде необхідно, щоб поряд з ослабленням у нас дійсно була впевненість в тому, що люди будуть дотримуватися основних приписів: дотримуватися дистанції, прикривати рот і ніс в знак поваги до інших людей. Це дуже важливо», - підкреслила вона.

Головними є два завдання: органам охорони здоров'я належить ретельніше відслідковувати ланцюжки зараження та ізолювати хворих.

Нагадаємо, згідно з даними Інституту імені Роберта Коха (RKI), за добу в Німеччині виявлені 357 нових випадків зараження коронавірусом, загальна кількість інфікованих склало 169 575 осіб. 145 600 з них вже одужали. RKI повідомляє про 22 летальних випадках за 24 години. Всього в Німеччині від COVID-19 померли 7417 осіб.

Бесіда прем'єр-міністра України Дениса Шмигаль з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель у режимі відеоконференції запланована на вівторок, 12 травня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: