Через спалах коронавірусу в Житомирі на карантин закрили лікарню

Читать на русском
Житомирську міську лікарню номер 2 на два тижні закрили на карантин через спалах коронавірусу серед медичних працівників.

Житомирську міську лікарню №2 на два тижні закрили на карантин через спалах коронавірусу серед медичних працівників.

Про це розповів мер Житомира Сергій Сухомлин.

За його словами, впродовж минулого тижня працівників лікарні протестували на COVID-19 методом ПЛР та виявили 16 хворих. Серед них – 5 завідувачів відділень та особа з керівного складу медзакладу.

«Усі вони зараз перебувають на самоізоляції, лікуються амбулаторно. Особи, з якими контактували хворі, встановлені. З 9 квітня пацієнти з ГРВІ та підозрою на пневмонію направлялися виключно в лікарню №1. Шляхи зараження медперсоналу зараз встановлюють епідеміологи. Тимчасово призупиняємо госпіталізацію пацієнтів у стаціонарні відділення закладу. Тих, що перебувають на завершальному етапі лікування, переводимо на амбулаторне доліковування. Пацієнтів, які за станом здоров'я не можуть лікуватися амбулаторно, залишаємо у закладі», – пояснив міський голова.

Відновлювати діяльність стаціонару планують після проведення повної дезінфекції приміщень та ПЛР-тестування працівників не раніше, ніж за два тижні.

Раніше повідомлялося, що в Житомирській області зараження коронавірусною інфекцією лабораторно підтвердили в 107 медичних працівників.

Також в Івано-Франківській області коронавірусну хворобу підхопили 12 працівників обласного клінічного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: