У Києві затвердили вимоги до продажу «швидкої» їжі та напоїв у МАФах

Читать на русском
У Києві затвердили вимоги до реалізації швидкої їжі у МАФах та чайних і кавових напоїв на винос в умовах протиепідемічних обмежень.

У Києві затвердили вимоги до реалізації «швидкої» їжі у МАФах та чайних і кавових напоїв на винос в умовах протиепідемічних обмежень.

Про це повідомляє пресслужба КМДА з посиланням на відповідне розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Зазаначається, що за умови дотримання вимог, продаж може бути розпочато вже від завтра, з 5 травня.

У розпорядженні мова йде про стаціонарні та пересувні тимчасові споруди закритого типу. Тобто такі, де приготування здійснюється всередині без доступу споживачів.

Продаж має здійснюватися «на виніс», споживання їжі та напоїв на місці продажу не допускається.

Реалізація їжі швидкого приготування, продаж напоїв має відбуватися через спеціально обладнане віконце видачі.

На входах до МАФів мають бути диспенсери з антисептиками, забезпечено наявність одноразових серветок, рукавичок для відвідувачів.

Також у МАФах мають дотримуватися протиепідемічних вимог та дезінфекційних заходів, як то: масковий режим, щоденна термометрія персоналу, організація безпечного збору використаних засобів індивідуального захисту та їх утилізація, забезпечення дотримання дистанції як мінімум 1,5 метра тощо.

Як повідомлялося, карантинні заходи в Києві почнуть поступово послаблювати з 12 травня з огляду на епідеміологічну ситуацію в місті.

Також зазначимо, що у Києві для дезінфекції від коронавірусу використовують безпілотники. Технологію вже протестували у двох місцях.

Нагадаємо, за минулу добу на коронавірус у Києві захворіли ще 24 особи, також зафіксовано один летальний випадок. Загалом у столиці 1 535 підтверджених випадків захворювання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: