«Укргазвидобування» заявило про скорочення видобутку газу

Читать на русском
Укргазвидобування за перші три місяці поточного року скоротила видобуток газу на 0,4%  порівняно з аналогічним періодом минулого року.

«Укргазвидобування» за перші три місяці поточного року скоротила видобуток газу на 0,4% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомляється на сайті компанії в понеділок, 27 квітня.

«Укргазвидобуванню» вдалося вийти на показники видобутку товарного газу на рівні аналогічного періоду минулого року і утримати відхилення в межах мінус 0,4%. За оперативними даними, обсяг видобутку Укргазвидобування за січень-березень 2020 року становить 3,4 млрд кубометрів природного газу, який був відпущений населенню і ТКЕ», - йдеться в повідомленні.

У компанії відзначають, що скорочення попиту на локальних і міжнародних ринках ціни на нафту і газ, а також низькі ціни на ресурс означають скорочення інвестицій в галузь, яка переживає «непрості часи». Також через пандемію коронавірусу підрядні організації не завжди можуть дотримуватися договірних термінів робіт і поставок. Незважаючи на це, «Укргазвидобування» в цьому році вже ввело в дію 14 свердловин.

Компанія продовжує модернізацію наземної інфраструктури, зокрема заплановані проекти переоснащення наявних і будівництва нових установок комплексної підготовки газу.

Також тривають спільні проекти з компанією Schlumberger з буріння свердловини №888 Шебелинського родовища і Halliburton з відновлення роботи свердловин з недіючого фонду, шляхом буріння бокових стволів.

Раніше в «Укргазвидобуванні» заявляли про виснаження п'яти найбільших газових родовищ компанії більш ніж на 80%.

Як відомо, за підсумками 2019 року видобуток газу в Україні скоротився на 3,4% - до 20,3 мільярда кубометрів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: