Карта ООС: ситуація на сході України на 27 квітня

Читать на русском

Минулої доби російсько-окупаційні війська хоча і зменшили кількість обстрілів наших оборонних позицій до 11, проте мав місце факт підступного застосування противником артилерійських систем калібру 152 мм, які мали би бути відведені від лінії зіткнення.

Крім того, окупанти застосовували заборонені домовленостями міномети калібрів 120 та 82 мм, відкривали вогонь з гранатометів різних систем, озброєння бойових машин піхоти, зенітної установки, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Підрозділи Об’єднаних сил вчасно і жорстко реагували на злочинні дії ворога, не допустивши бойових втрат у своїх лавах.

Луганський напрямок

Близько 07:00 ранку окупанти випустили 9 мін 82-го калібру по опорних пунктах наших військ поблизу Новотошківського. Українські військові подавили мінометний вогонь прицільними пострілами зі станкових протитанкових гранатометів.

Після 16:00 противник спробував загострити обстановку біля Хутора Вільного, відкривши вогонь з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї, натомість отримав від наших захисників адекватну відповідь з піхотного озброєння.

З настанням темряви російсько-окупаційні війська з напрямку населеного пункту Степове підступно випустили 6 артилерійських снарядів 152-го калібру в бік підрозділів Об’єднаних сил неподалік Кримського.

Донецький напрямок

Тут противник двічі, вранці та надвечір, обстрілював наші позиції біля Лебединського, використовуючи озброєння БМП-2, станкові протитанкові і автоматичні гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Так само двічі за добу, вранці із зенітної установки ЗУ-23-2, а у вечірній час з мінометів калібру 120 мм та 82 мм і ручного протитанкового гранатомету, окупанти вели вогонь по оборонцях Широкиного.

Неподалік Богданівки на позиціях Об’єднаних сил близько 09:00 було зафіксовано розрив 1 міни калібру 82 мм. А після 19:00 на цій ділянці фронту противник намагався розхитати ситуацію, застосувавши станковий протитанковий гранатомет, кулемет великого калібру та стрілецьку зброю. Водночас, наші воїни були напоготові, і успішно придушили ці намагання вогнем з такого ж озброєння.

У першій половині дня в районі Новотроїцького лунали ворожі станковий протитанковий гранатомет та великокаліберний кулемет, а поблизу Старогнатівки – автоматичний станковий гранатомет. Задля збереження життя і здоров’я військовослужбовців та цивільного населення, Об’єднані сили вогнем зі станкових протитанкових гранатометів змусили окупантів повернутися до режиму «Тиша».

За уточненою на даний час інформацією, за 26 квітня одного російського найманця ліквідовано, ще один представник російсько-окупаційних військ зазнав поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: