Українські ПЛР-тести не поступаються за точністю іноземним – Степанов

Читать на русском
Українські ПЛР-тести по точності не відрізняються від закордонних. Це було підтверджено під час експертиз і перевірок.

ПЛР-тести для діагностики коронавірусу українського виробництва не відрізняються за точністю результату від німецьких, корейських і китайських.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу 26 квітня.

Пандемія коронавірусу: кого тестують на COVID-19 у першу чергу в Україні та інших країнахСША масово тестує населення, у Великій Британії в першу чергу перевіряють на вірус людей із симптомами ГРВІ, а в Україні є цілий перелік тих, хто в пріоритеті на проведення тесту.

«Якщо ми говоримо про ПЛР-тести українського виробництва, то перед тим, як почати їх закуповувати і використовувати для діагностики - звичайно, були проведені всі експертизи. Були проведені тестування цих ПЛР-тест-систем. Вони не відрізняються за точністю результату від кращих тест-систем, які існують в світі: ні німецьких, ні корейських, ні китайських. Тому ми і почали так масово використовувати саме українського виробництва ПЛР-тести», - сказав Степанов.

Він також повідомив, коли запустять масове тестування на антитіла до COVID-19.

«Що стосується масового використання ІФА-тестів, в тому числі українського виробництва, то тільки після стовідсоткової впевненості в тому, що вони достовірні, що ми можемо їх використовувати, ми почнемо це робити», - заявив Степанов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що цими вихідними в регіони доставили першу партію ПЛР-тестів вітчизняного виробництва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: