Міжнародні постачальники заборгували МОЗ ліків на 5 мільярдів

Читать на русском
Постачальники заборгували МОЗ України ліків на суму більш ніж 5 млрд грн. Йдеться про період з 2015 по 2019 роки.
Светлана Шаталова

В ході аудиту в МОЗ виявили заборгованість міжнародних закупівельних організацій щодо поставок ліків на суму 5,3 млрд гривень.

Про це повідомила заступник міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова в четвер, 23 квітня, під час онлайн брифінгу на тему «Закупівлі МОЗ».

Степанов прокоментував затримку з впровадженням електронного лікарняногоПочаток запуску електронного лікарняного в Україні затримується через пандемію коронавірусу.

«По ситуації із закупівлею лікарських засобів: ми бачимо велику суму заборгованості міжнародних організацій, яка досягає 5,3 млрд грн», - сказала вона.

Як уточнили в пресслужбі МОЗ, заборгованість щодо ліків з боку постачальників накопичилася в період з 2015 по 2019 роки.

«Тобто, організації, які здійснювали закупівлі медичних засобів і обладнання, отримали кошти від МОЗ, але до сих пір не надали товарів», - пояснили в міністерстві.

Проте, за словами Шаталової, МОЗ готовий відновити роботу із закупівлі ліків і почав формувати номенклатуру закупівель. Однак перед цим відомство буде детально розбиратися з документацією і кошторисами, «щоб всі розуміли, як відбувається закупівля ліків і хто за це відповідає».

Нагадаємо, раніше голова МОЗ Максим Степанов прокоментував брак ліків для хворих на коронавірус.

Також повідомлялося, що на закупівлю костюмів біологічного захисту МОЗ виділило 35 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: