Карта ООС: ситуація на сході України на 22 квітня

Читать на русском

За даними штабу операції, упродовж вчорашньої доби російсько-окупаційні війська порушили режим тиші сім разів, тричі ведучи вогонь з мінометів.

Українські військовослужбовці вели активні оборонні дії та реагували на обстріли з боку противника прицільним вогнем у відповідь із штатної піхотної зброї, виключно у випадках, коли дії окупантів загрожували життю та здоров’ю наших захисників.

Луганський напрямок

Минулої доби на зафіксовано три збройні провокації з боку російсько-окупаційних військ.

Усі вони були прицільними та велися із застосуванням мінометного вогню.

Перший стався о 10:55 в районі Кримського, коли з напрямку Слов’яносербська ворог випустив в бік наших опорних пунктів чотири міни 120-го калібру.

Вдруге російсько-окупаційні війська порушили режим перемир’я о 15:10 поблизу Новотошківського, де також застосували міномет калібру 120 мм, випустивши з напрямку с. Голубівка чотири боєприпаси згаданого калібру.

Третім випадком став ворожий вогневий наліт, здійснений противником біля Луганського о 18:10. Він був вже більш потужним і вівся із використанням мінометів 82-го калібру, станкових протитанкових гранатометів та кулеметів крупного калібру.

Під час цього обстрілу російсько-окупаційні війська зі сторони с. Калинівка витратили 14 мін 82-го калібру, одинадцять разів вистрілили з СПГ та здійснили більше сорока кулеметних черг.

У відповідь на такі дії, військовослужбовці Збройних Сил України відкрили щільний вогонь по противнику, застосувавши чергові вогневі засоби, без застосування артилерії та мінометів. Це, врешті, змусило окупантів припинити обстріли та до кінця доби вогонь не відкривати.

Загалом вчора на луганському напрямку нашим оборонцям двічі довелося ефективно “заспокоювати” противника, примушуючи його дотримуватися режиму тиші. Підкреслюємо, що наші воїни застосовували виключно штатну піхотну зброю.

Донецький напрямок

Там за добу наші оборонці зафіксували чотири факти недотримання російсько-окупаційними військами режиму перемир’я. Усі ворожі обстріли також було визначено як прицільні, але сталися вони без застосування мінометів чи іншої забороненої до використання зброї.

Зокрема, двічі противник обстріляв наші оборонні укріплення на поступах до Авдіївки та по одному разу неподалік Красногорівки і Старогнатівки. Ворог застосовував автоматичні, станкові та ручні гранатомети, кулемети крупного калібру та стрілецьку зброю.

У двох останніх випадках українські захисники ідентифікували місця активності противника та влучним вогнем у відповідь придушили ворожі вогневі точки. І знову ж таки – без використання забороненої зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: