На Київщині зафіксували випадок масового захворювання на COVID-19 у гуртожитку

Читать на русском
На Київщині в місті Вишневе зафіксували масовий випадок захворювання на коронавірусну інфекцію в одному з гуртожитків.

На Київщині в місті Вишневе зафіксували масовий випадок захворювання на коронавірусну інфекцію в одному з гуртожитків.

Про це під час брифінгу сказав тимчасово виконуючий обов’язки голови Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

«Водночас маємо надзвичайний випадок масового захворювання на коронавірус в одному з гуртожитків міста Вишневе. Він перебуває у приватній власності. За попередніми оцінками, там мешкає понад 300 людей. Точну кількість мешканців наразі з’ясовують правоохоронці та місцева влада. Цієї миті виявлено в цьому осередку 37 хворих, у тому числі діти. Є двоє людей померлих, на жаль. Наразі медики всім без винятку мешканцям гуртожитку роблять ПЛР-тести», - сказав Василь Володін.

За його словами, у гуртожитку запроваджено стан особливого пересування. Місцева влада організовує доставку харчів, ліків та засобів особистої гігієни. Вже налагоджено взаємодію та реагування між мешканцями гуртожитку, міською лікарнею, службою екстреної допомоги та Києво-Святошинською районною лікарнею.

Він зазначив, що в лікарні вже вивільнили 65 місць для хворих із гуртожитку.

«Остаточну інформацію про розміри захворювання в цьому осередку матимемо завтра ввечері після отримання результатів тестування», – додав Василь Володін.

Нагадаємо, в Україні на 9 годину 21 квітня зафіксовано 6125 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них 161 – летальний.

У світі на ранок 21 квітня у світі діагностували 2 477 426 випадків захворювання на коронавірус. Померли 170 324 людей, одужали – 646 739 людей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: