Карта ООС: ситуація на сході України на 12 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 12 квітня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Вчора збройні формування Російської Федерації чотирнадцять разів порушили режим припинення вогню. Російські окупаційні війська продовжували використовувати заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120мм та 82мм, а також інше піхотне озброєння. Завдяки ефективному використанню чергових вогневих засобів українським захисникам вдалось вчасно і результативно відреагувати на всі ворожі провокації.

Наші мужні захисники відкривали адекватний вогонь у відповідь на провокаційні обстріли окупантів з використанням наявних вогневих засобів, при цьому неухильно дотримуючись Мінських домовленостей. Російські окупаційні війська понесли втрати. За наявною інформацією, 4 квітня, в результаті рішучих дій наших підрозділів, двох російських найманців було знищено, ще одного поранено. Крім того, українські військовослужбовці учора прицільним вогнем знищили ворожий безпілотний літальний апарат та станковий протитанковий гранатомет.

Донецький напрямок

Сім порушень режиму припинення вогню зафіксовано тут.

Зі станкових протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру і стрілецької зброї окупанти вели вогонь по оборонцях Широкиного, Тарамчука і Новомихайлівки, а з великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї обстріляли українських захисників поблизу населених пунктів Славне, Водяне, Опитне та Павлопіль.

Луганський напрямок

Усі випадки застосування забороненого важкого озброєння зафіксовано на цьому напрямку. Загалом противник випустив 4 міни 120-го та 23 міни 82-го калібрів.

Двічі противник обстріляв українські позиції в районі населеного пункту Оріхове з міномету калібру 82 мм, а також станкових протитанкових та автоматичних станкових гранатометів, а з мінометів калібру 120мм та 82 мм російські окупаційні війська вели вогонь по позиціях Об’єднаних сил неподалік Новотошківського.

Також противник використав міномет 82 калібру під час обстрілу українських оборонців поблизу Новоолександрівки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: