Карта ООС: ситуація на сході України на 10 квітня

Читать на русском

Протягом 9 квітня обстановка на лінії бойового зіткнення суттєво загострилася. Російсько-окупаційні війська втричі збільшили свою збройну активність, порівняно з позаминулою добою, застосовуючи по позиціях захисників України різні зразки озброєння, в тому числі, заборонені до застосовування Мінськими угодами міномети та ПТРК.

Загалом збройні формування РФ здійснили 21 прицільний обстріл наших позицій, понад 10 разів застосовуючи заборонені калібри.

Підрозділи Об’єднаних сил вчасно та гідно реагували на ворожі обстріли й з метою збереження життя та здоров’я наших воїнів, адекватним прицільним вогнем у відповідь придушували збройну активність противника.

Окрім того, двоє наших воїнів отримали поранення різних ступенів важкості. Їх евакуювали до лікувальних закладів. Бажаємо скорішого одужання героям.

За попередніми підтвердженими даними розвідки Об’єднаних сил, 9 квітня наші мужні захисники адекватним вогнем у відповідь знищили одного російського окупанта, ще одного – поранили.

Крім того, за уточненими даними розвідки за 8 квітня, безповоротні втрати противника додатково склали 1 особу. Ця втрата, що сталася в одній з окремих мотострілецьких бригад 1 АК російсько-окупаційних військ небойова, через нестатутні взаємовідносини.

Окрім прицільних обстрілів позицій українських воїнів, збройні формування РФ вчора зранку з напрямку від окупованого ними Золотого-5, обстріляли околиці Хутора Вільний. Як повідомив пресцентр ООС, російські окупанти випустивши декілька мін калібру 82 мм та застосувавши автоматичні станкові гранатомети, наразили на небезпеку місцевих жителів, які проживають поблизу лінії зіткнення.

Так, ворожий заряд від АГС-17 вибухнув на подвір’ї місцевої мешканки. Осколки від гранати пошкодили вікна та покрівлю будинку. На щастя, ніхто не постраждав.

Оскільки обстріли окупантів несли пряму загрозу життю та здоров’ю мирних мешканців, захисники України – підрозділи Об’єднаних сил відкрили адекватний вогонь у відповідь на ворожий обстріл.

Вчора під ворожими мінометними обстрілами калібру 82 мм опинилися наші мужні оборонці н.п. Водяне, Павлополь, Попасна, Хутір Вільний, Новолуганське та Новоолександрівка. Тричі окупанти застосовували міномети різних калібрів по захисникам Оріхового. Зокрема, лише протягом 25 хвилин, з 18:50, російсько-окупаційні війська випустили від Золотого-5 34 міни 120-го калібру.

Крім того, окупанти активно порушували режим тиші з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння в районах н.п. Красногорівка, Новомихайлівка, Оріхове, Новгородське, Хутір Вільний, Кримське, Богданівка, Павлопіль, Водяне, Авдіївка, Старогнатівка та Пищевик.

З метою припинення ворожих провокацій та стабілізації ситуації підрозділи Об’єднаних сил активно застосовували чергові вогневі засоби незаборонених калібрів та придушували збройну агресію російсько-окупаційних військ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: