Венедіктова погодила звільнення Трепака

Читать на русском
Очільниця Офісу генпрокурора підписала заяву свого заступника про звільнення із посади за власним бажанням.
Ірина Венедіктова

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала заяву про звільнення за власним бажанням свого заступника Віктора Трепака.

Про це в коментарі ZN.ua сказав сам Трепак.

Як повідомив Трепак, він подав заяву про відставку за власним бажанням, а не виходячи з рішення Венедіктової. Заяву він подав ще 27 березня і зробив це після того, як очільниця Офісу генпрокурора відвела його від всіх справ, які розслідує Служба безпеки України, у тому числі і від справи про напад на Катерину Гандзюк.

«У мене забрали кураторство діяльністю двох департаментів, які здійснюють процесуальне керівництво у «справах Майдану», і в справах, які розслідуються слідчими СБУ», – сказав ексзаступник генпрокурора.

На його думку, подібний перерозподіл повноважень в Офісі генпрокурора є способом впливу і втручання в здійснення повноважень прокурора.

«Перерозподіл повноважень між заступниками генпрокурора унеможливлює подальше виконання мною вищевказаних процесуальних повноважень у таких справах, а отже, означає моє фактичне усунення від них у повному обсязі», – підкреслив Трепак.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: