Карта ООС: ситуація на сході України на 31 березня

Читать на русском

Упродовж минулої доби кількість порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ зросла до 18. Противник обстрілював наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, відкривав вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї.

Луганський напрямок

Тут обліковано 6 прицільних ворожих обстрілів.

Міномети 120-го калібру окупанти застосували ввечері під час обстрілів опорних пунктів підрозділів Об’єднаних сил поблизу Новотошківського і Новгородського. Обидва обстріли відбулися одночасно і мали майже однакову тривалість – трохи більш ніж пів години. Під час другого з них противник застосував ще і станковий протитанковий гранатомет.

По 3 міни 82-го калібру вдень розірвалися на позиціях наших військ в районах Новолуганського і Хутора Вільного. Тут окупанти також вели вогонь зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

На мінометні обстріли, аби їх припинити, наші воїни відповіли зі станкових протитанкових гранатометів.

Щільним вогнем із не забороненого озброєння військовослужбовці Об’єднаних сил також відповіли на обстріли противником наших позицій неподалік населених пунктів Шуми і Луганське.

Донецький напрямок

Удвічі більше – 12 – порушень російсько-окупаційними військами режиму тиші зафіксовано на цьому напрямку.

З мінометів 82-го калібру противник одного разу в районі Водяного та двічі – Лебединського обстріляв опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил, загалом випустивши 22 міни.

15 мін 82-го калібру розірвалися на позиціях наших військ обладнаних поблизу Павлополя, тут же стріляв ворожий автоматичний станковий гранатомет.

На підступах до Авдіївки окупанти проявляли активність 4 рази в період з обіду до вечора – з боку Ясинуватої, Каштанового і Спартака відкривали вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї, а також випустили 14 мін із міномету калібру 82 мм.

Військовослужбовців Збройних Сил України, які виконують завдання біля населеного пункту Піски, ворог двічі обстріляв із гранатометів різних систем та великокаліберного кулемету.

Зі снайперської та стрілецької зброї окупанти вели вогонь неподалік Невельського та Мар’їнки відповідно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: