Трамп продовжив карантин у США

Читать на русском
Президент Дональд Трамп продовжив карантин у США до 30 квітня у зв'язку з погіршенням ситуації щодо протистояння коронавірусу.

Президент США Дональд Трамп оголосив про продовження обмежувальних заходів для боротьби з коронавірусом до 30 квітня.

Про це він заявив на пресконференції в Білому домі 29 березня, передає телеканал CNN.

Коронавірус у США: Трамп пояснив лідерство за кількістю заражених у світіПричина виходу США на перше місце в світі за кількістю випадків зараження коронавірусом полягає в проведенні масового тестування.

За словами Трампа, такі заходи повинні сповільнити темпи поширення коронавірусу в Америці, де на COVID-19 захворіли вже понад 140 тисяч осіб.

«Ми хочемо, щоб цей кошмар закінчився якнайшвидше. Для цього ми продовжуємо наші рекомендації щодо запобігання поширення коронавірусу до 30 квітня, щоб зупинити його», – повідомив президент США.

Трамп також озвучив прогноз, що пік смертності від вірусу, вірогідно, відбудеться в США за два тижні.

Як відомо, термін дії 15-денного карантину, оголошеного Трампом два тижні тому, закінчувався в понеділок, 30 березня. Минулого тижня президент США навіть припустив, що можна буде послабити карантинні заходи в деяких штатах.

Нагадаємо, США на сьогоднішній день посідають перше місце за кількістю хворих на коронавірус – понад 142 тисяч. Кількість смертей – понад 1700.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: