Карта ООС: ситуація на сході України на 22 березня

Читать на русском

Обстановка на лінії фронту суттєвих змін не зазнала. Російсько-окупаційні війська за добу відкривали вогонь 10 разів, застосовуючи заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 та 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Луганський напрямок

Противник порушив режим припинення вогню 5 разів. Саме на цьому напрямку обліковані усі випадки використання ворогом мінометів.

Так, у нічний час 15 мін 120-го калібру розірвалися на позиціях підрозділів Об’єднаних сил неподалік Новгородського.

У другій половині дня ворог двічі вів вогонь із 82-мм мінометів поблизу Новотошківського, випустивши загалом 8 мін.

Ще 3 міни такого ж калібру розірвалися біля Новолуганського під час обстрілу наприкінці доби, який окупанти здійснили із використанням також гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

Опорні пункти наших військ в районі Попасної з 17:30 противник обстріляв зі станкового протитанкового гранатомета та великокаліберного кулемета.

Донецький напрямок

5 прицільних ворожих обстрілів зафіксовано за добу і на цьому напрямку.

Вночі поблизу Красногорівки, а вранці неподалік Новотроїцького російсько-окупаційні війська застосували відповідно станковий і ручний протитанкові гранатомети.

З 17:25 до 18:05 один раз в районі Водяного та двічі – біля Мар’їнки противник відкривав вогонь зі станкових і ручних протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

На абсолютну більшість обстрілів підрозділи Об’єднаних сил відповіли противнику, використовуючи чергові вогневі засоби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: