Карта ООС: ситуація на сході України на 18 березня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 18 березня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Минулої доби, 17 березня, на лінії бойового зіткнення захисники України 10 разів перебували під прицільними обстрілами з боку російсько-окупаційних військ. При цьому окупанти продовжують активно застосовувати міномети різних калібрів та ведуть вогонь з ПТРК.

Район відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» Об’єднаних сил

Тут вчора у під ворожими мінометними обстрілами опинилися наші оборонці н.п. Оріхове, Новотошківське та Новолуганське. При цьому по захисникам Новотошківського вдень противник випустив 15 мін 82-го калібру від окупованого селища Голубівське. А по позиціям наших воїнів поблизу Новолуганського, окрім мінометів, російсько-окупаційні війська після 12:30 вели ще й обстріл з протитанкового ракетного комплексу (ПТРК).

Район відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» Об’єднаних сил

Також порушення окупантами Мінських угод щодо заборони застосування важкого озброєння, зафіксовано вчора й тут. Противник здійснив 6 прицільних обстрілів, тричі застосовуючи міномети різних калібрів.

Зокрема, з близько 11:45, протягом понад годину від окупованого села Біла Кам’янка російсько-окупаційні війська випустили 18 мін калібру 120 мм по нашим захисникам Старогнатівки.

Розриви декількох ворожих мін калібру 82 мм з напрямку від окупованої Саханки зафіксували вчора після 12:00 наші оборонці Широкиного.

Ввечері окрім щільних обстрілів з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння з напрямку від окупованого села Соснівське, окупанти випустили 14 мін 82-го калібру по позиціях наших воїнів поблизу Павлополя.

Також вчора у ворожих прицілах опинилися наші захисники н.п. Березове та Славне, де російсько-окупаційні війська застосовували гранатомети та стрілецьке озброєння.

Вогнем у відповідь з легкого піхотного озброєння захисники України вели адекватні оборонні дії.

Як повідомлялося, на жаль, внаслідок прицільних ворожих обстрілів вчора двоє наших героїв-захисників отримали поранення. Стан їх здоров’я – задовільний.

Окрім прицільних обстрілів позицій Об’єднаних сил, російсько-окупаційні війська не припиняють збройні провокації в районі ділянки розведення №3.

Так, вчора захисниками України зафіксовано два провокаційні ворожі обстріли цієї ділянки розведення Богданівка-Петрівське.

О 19:15 російсько-окупаційні війська застосували тут стрілецьку зброю, о 19:35 здійснили постріли з автоматичних станкових гранатометів (АГС-17) та знову ж стрілецької зброї.

Вчергове зазначаємо, що українські воїни на ділянці розведення вогонь не відкривають, та неухильно дотримуються режиму тиші.

Обстановка на сьогодні, 18 березня

Від початку поточної доби, за наявною станом на 12:00 інформацією, російсько-окупаційні війська тричі порушили режим тиші на лінії бойового зіткнення, при цьому продовжуючи порушувати Мінські угоди.

З 05:50 ранку ворог з напрямку від району Трудівський окупованого Донецька вів вогонь по оборонцях Мар’їнки зі станкового протитанкового гранатомету.

Після 06:15 наші захисники Зайцевого зафіксували розриви 3-х ворожих мін 82-го калібру. Також тут ворог вів вогонь з СПГ та стрілецького озброєння.

О 07:30 від села Соснівське окупанти розпочали мінометний обстріл наших оборонців Павлополя. Протягом 40 хвилин російсько-окупаційні війська випустили 23 міни калібру 82 мм.

За наявною інформацією, бойових втрат серед наших героїв-захисників внаслідок ворожих обстрілів від початку поточної доби немає.

Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до підступних ворожих дій з боку російсько-окупаційних військ в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: