Карта ООС: ситуація на сході України на 11 березня

Читать на русском

Протягом минулої доби збройні формування Російської Федерації майже вдвічі збільшили кількість порушень режиму припинення вогню.

Так, вчора противник тринадцять разів відкривав вогонь по позиціям Об’єднаних сил. В більшості випадків противник використовував міномети калібру 82мм та 120 мм. Загалом окупаційні війська випустили 14 мін 120 та 54 міни 82 калібрів. Також противник вів вогонь по позиціям Об’єднаних сил з протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Відмічена робота снайперської пари.

Окрім цього, з автоматичних гранатометів та стрілецької зброї, противник тричі відкривав провокаційні обстріли у районі ділянки розведення № 3 Богданівка — Петрівське.

Донецький напрямок

Тут вісім разів російські окупаційні війська порушували режим припинення вогню.

Тричі з протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї противник вів вогонь по позиціям наших захисників в районі Пісків.

Крім того, з заборонених мінометів калібру 82мм та іншого піхотного озброєння російські окупанти обстріляли наших захисників неподалік Новоселівки Другої та Авдіївки. Також з міномету 82 мм ворог випустив 11 мін по оборонцям Широкиного.

Зі стрілецької зброї російські окупаційні війська обстріляли позиції українських військових неподалік населених пунктів Василівка та Павлопіль.

Луганський напрямок

Тут було зафіксовано дев’ять випадків порушень режиму припинення вогню.

Поблизу населеного пункту Оріхове, збройні формування Російської Федерації двічі вели обстріл позицій українських захисників з мінометів калібру 120 та 82мм, а також станкового протитанкового гранатомету. Також з міномету калібру 120мм окупанти обстріляли наші позиції неподалік Миронівського, а з 120мм мінометів та станкового протитанкового гранатомету вів обстріл позицій Об’єднаних сил в районі Новоолександрівки.

Крім того, російські окупаційні війська використовували міномети калібру 82мм та інше піхотне озброєння під час обстрілу позицій Об’єднаних сил неподалік населених пунктів Хутір Вільний, Луганське та Новгородське.

З гранатометів різних систем та стрілецької зброї противник вів вогонь по українських позиціях в районі Новолуганського та Залізного.

Військовослужбовці Об’єднаних сил відкривали адекватний вогонь у відповідь, використовуючи чергові вогневі засоби.

Зокрема, завдяки застосуванню сучасних оптико-електронних приладів, які нещодавно надійшли на озброєння українських підрозділів, наші захисники помітили відхід із житлового сектору бойового розрахунку ПТРК противника, який здійснив обстріл українських захисників в районі населеного пункту Піски. Відхід цього розрахунку російські окупанти прикривали вогнем зі своїх позицій.

Підрозділи Об’єднаних сил застосували всі наявні чергові засоби ураження для повного придушення вогневої активності російсько-окупаційних військ та знищення розрахунку ПТРК. По позиціям противника, з яких вівся вогонь, було нанесено низку ударів, за результатами яких уся вогнева активність ворога була припинена. Розрахунок ПТРК, як бойова одиниця, перестав існувати – один оператор був вбитий, інший важко поранений.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: