Карта ООС: ситуація на сході України на 7 березня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 7 березня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Упродовж доби, що минула, окупанти збільшили кількість обстрілів наших оборонних позицій до 10, при цьому застосовували заборонені Мінськими домовленостями артилерію калібру 122 мм, 120-ти та 82-мм міномети, а також вели вогонь з протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Луганський напрямок

Абсолютну більшість прицільних обстрілів – 9 – обліковано саме тут.

4 рази противник зі ствольної артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм і 82 мм відкривав вогонь у районі населеного пункту Оріхове, загалом випустивши 4 артилерійських снаряди та 9 мін.

Біля Зайцевого російсько-окупаційні війська зранку випустили 8 мін калібру 82 мм, а після обіду знову застосували 82-мм міномет, станковий протитанковий гранатомет, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю.

10 мін 120-го калібру вранці розірвалися на позиціях наших військ неподалік Новотошківського.

По захисниках Новозванівки ворог близько 13:00 випустив протитанкову керовану ракету.

У цей же час поруч з Луганським розпочався тривалий обстріл, під час якого окупанти вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

Донецький напрямок

Там російсько-окупаційні війська після 08:00 з боку Спартака випустили 7 мін з міномету калібру 82 мм, 1 протитанкову керовану ракету, а також обстрілювали з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил на підступах до Авдіївки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: