ЦВК Таджикистану визнала вибори до парламенту такими, що відбулися

Читать на русском
У Таджикистані, на парламентських виборах, що проходять в неділю, 1 березня, явка виборців на 15:00 становила 75,1 відсотка, вони визнані такими, що відбулися.

У Таджикистані, на парламентських виборах, що проходять в неділю, 1 березня, явка виборців на 15:00 становила 75,1%, вони визнані такими, що відбулися.

Про це повідомив голова Центральної комісії з виборів і референдумів Таджикистану Бахтієр Худоєрзода.

«За даними, представленими усіма виборчими дільницями на 15:00 Центрвиборчкому, протягом дев'яти годин голосування на території республіки проголосували 3 млн 703 тис. 962 виборця, що становить 75,1%», - повідомив Худоєрзода. За його словами, «це кількість тих, хто проголосував є підставою вважати вибори такими, що відбулися».

Як відомо, у неділю в Таджикистані проходять вибори в нижню палату парламенту. Виборчі дільниці по всій країні відкрилися о 6:00. Всього буде обрано 63 депутата, з яких 41 - від одномандатних виборчих округів, 22 депутата - по загальнореспубліканському виборчому округу. Для проходження до парламенту партіям необхідно подолати п'ятивідсотковий бар'єр, кандидатам в одномандатних округах - набрати не менше 50% голосів виборців. Згідно із законом вибори вважаються такими, що відбулися, якщо проголосувало більше половини виборців.

Нагадаємо, у суботу, 29 лютого, у Словаччині проходили вибори депутатів до нового складу Національної ради.

Раніше в Азербайджані правляча партія оголосила про перемогу на виборах до парламенту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: