У Мінську обговорили загрозу коронавірусу на Донбасі

Читать на русском
Українська сторона відзначила, що встановила всі необхідні засоби контролю за епідеміологічною безпекою.

На засіданні в Мінську гуманітарна підгрупа контактної групи по Україні обговорила можливість прийняття додаткових епідеміологічних заходів на лінії розмежування в зв'язку із загрозою поширення коронавірусу.

Про це повідомила прессекретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарина Оліфер в Facebook.

«Розпочато обговорення модальностей прийняття рішень про відкриття нових пунктів пропуску через лінію дотику, а також додаткових санітарно-епідеміологічних заходів у зв'язку із загрозою поширення коронавіруса», - заявила Оліфер.

Українська сторона відзначила, що встановила всі необхідні засоби контролю за епідеміологічною безпекою, і закликала протилежну сторону вжити аналогічних заходів. Контактна група також обговорила бойові сутички в Луганській області на минулому тижні.

«Українська сторона закликала РФ забезпечити режим припинення вогню, відкрити нові КПВВ на лінії зіткнення, звільнити утримуваних осіб, надати допуск представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста», - повідомила Оліфер, зазначивши, що спроба прориву лінії розмежування, здійснена 18 лютого може поставити під питання сам процес мирного врегулювання на Донбасі.

Також триває обговорення нових ділянок розведення. Крім того, на засіданні обговорювалися списки утримуваних осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: