Карта ООС: ситуація на сході України на 20 лютого

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 20 лютого 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Протягом 19 лютого російсько-окупаційні війська здійснили 11 прицільних обстрілів позицій українських захисників, при цьому ворог тричі застосовував на лінії бойового зіткнення міномети різних калібрів.

Близько 01:00 ночі окупанти розпочали щільний обстріл оборонців Лебединського. Від Саханки противник здійснив мінометний обстріл наших позицій, випустивши 15 мін 82-го калібру, та вів вогонь з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння.

Також з 82-го калібру окупанти з напрямку від села Нижнє Лозове випустили 6 мін по захисникам смт Луганське, Бахмутського району. Цей обстріл ворог супроводжував вогнем з автоматичних станкових гранатометів. Ввечері, після 19:00 окупанти поновили обстріл в районі Луганського застосовуючи вже від Калинівки гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети.

Крім цього, після 16:30 під мінометним обстрілом опинилися захисники н.п. Оріхове. Від Голубівки окупанти випустили 6 мін калібру 120 мм.

Також переважно у другій половині минулої доби ворог порушував режим тиші в районах н.п. Широкіне, Василівка, Мар’їнка, Новотроїцьке, двічі – поблизу Красногорівки. Російсько-окупаційні війська вели прицільні обстріли переважно з гранатометів різних систем, а також стрілецького озброєння. Після 16:00 з напрямку від села Луганське Мар’їнського району під прикриттям обстрілів зі стрілецької зброї, зафіксовано ведення ворожого снайперського вогню по оборонцям селища Славне.

Підрозділи Об’єднаних сил, дотримуючись Мінських угод, вели адекватні оборонні дії.

Внаслідок прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ, один наш захисник отримав поранення. Воїна евакуйовано до військового мобільного госпіталя.

Обстановка на сьогодні, 20 лютого

Від початку поточної доби на лінії бойового зіткнення зафіксовано 5 порушень режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ. Усі обстріли ворог вів в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” Об’єднаних сил. При цьому противник 4 рази порушив Мінські угоди, застосовуючи міномети.

Зокрема, з 05:50 ранку по наших оборонцях Новомихайлівки окупанти вели обстріл з міномету 120-го калібру, також застосовували озброєння БМП, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети. Окупанти вели вогонь від села Луганське, Мар’їнського району.

Декілька мін 82-го калібру ворог випустив по захисникам Пищевика. Окрім цього, від н.п. Верхньошироківське ворог вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів та стрілецького озброєння.

Двічі від Соснівського ворог сьогодні вів мінометні обстріли з калібру 82 мм позицій наших воїнів в районі Павлополя.

Крім того, зі стрілецького озброєння окупанти порушили режим тиші в районі Мар’їнки. Противник вів прицільний обстріл з напрямку від району Трудівський окупованого Донецька.

За наявною інформацією бойових втрат серед наших героїв внаслідок прицільних ворожих обстрілів немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: