В Одеському морському порту проводяться обшуки

Читать на русском
Офіс генпрокурора спільно зі Службою безпеки України проводить обшуки в приміщеннях Одеського морського торгового порту, Адміністрації морських портів та їхіх структурних підрозділах.

Офіс генпрокурора спільно зі Службою безпеки України проводить обшуки в приміщеннях Одеського морського торгового порту, Адміністрації морських портів та їхіх структурних підрозділах.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора в середу, 19 лютого.

За даними слідства, керівництво ДП «Адміністрація морських портів України» та ДП «Одеський морський торговельний порт» може бути причетним до масштабних зловживань, через які державі щорічно було завдано збитків в особливо великих розмірах.   За версією слідства, протягом п'яти років посадові особи державних підприємств, ймовірно, здавали в оренду наближеним до них комерційним структурам буксири державного портового флоту за значно заниженими тарифами.

За даними слідства, керівництво порту затвердило для бізнесменів розцінки, які в десятки разів були нижчими ніж фактичні витрати, а орендні ставки не включали надбавки за роботу у вихідні, святкові дні та вночі.

«Разом з тим, витрати на обслуговування, паливо і ремонт буксирів Одеський морський торговельний порт здійснював собі в збиток», - йдеться в повідомленні.

Так, фірми-орендарі надавали послуги з буксирування, які раніше надавали держпідприємства і отримували від судновласників значні прибутки, які мали надходити до бюджету.

За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою) КК України.

Раніше у держсекретаря Мінінфраструктури провели обшуки.

Також нагадаємо, ДБР нагрянуло з обшуками на Подільську і Поліську митниці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: