Карта ООС: ситуація на сході України на 17 лютого

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 17 лютого 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

16 лютого озброєні формування Російської Федерації дев'ять разів порушували режим припинення вогню. Російські окупаційні війська використовували міномети калібру 120 мм і 82 мм, які повинні бути віддалені від лінії зіткнення. Всього за минулу добу, ворог випустив 63 міни 120 і 18 хв 82 калібрів. Також противник вів вогонь по позиціях Об'єднаних сил з гранатометів різних систем та іншого легкого піхотного озброєння. Донецьке напрямок

Тричі окупаційні війська порушили режим припинення вогню на цьому напрямку.

З мінометів калібру 82 мм і великокаліберних кулеметів противник вів обстріл по позиціях українських захисників неподалік Лебединського, а з станкових і ручних протитанкових гранатометів, а також стрілецької зброї, ворог двічі обстріляв позиції Об'єднаних сил в районі Мар'їнки.

Луганський напрямок

Там зафіксовано шість випадків порушення режиму припинення вогню, з них чотири рази з використанням забороненого важкого озброєння.

Грубо порушуючи Мінські домовленості, російські окупаційні війська обстріляли позиції українських захисників в районі Орєхово з мінометів калібру 120 мм і 82 мм. Також з 120 мм мінометів збройні формування Російської Федерації вели вогонь по нашим захисникам неподалік населених пунктів Кримське і Новозванівка, а з мінометів 82 калібру обстріляв позиції Об'єднаних сил поблизу Хутора Вільний.

Крім того, двічі, з гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру і іншої стрілецької зброї, російські окупаційні війська відкривали вогонь по позиціях Об'єднаних сил поблизу Новолуганське.

Незважаючи на активізацію російсько-окупаційних військ, з метою збереження власного життя і здоров'я, військовослужбовці Об'єднаних сил відкривали адекватний вогонь, використовуючи чергові вогневі засоби і неухильно дотримуючись Мінських домовленостей. Бойових втрат серед підрозділів Об'єднаних сил за минулу добу немає.

Обстановка на сьогодні, 17 лютого

З початку поточної доби станом на 12:00, ворог один раз відкривав вогонь на Донецькому напрямку.

Протягом 30 хвилин окупаційні війська обстрілювали наші позиції поблизу Гнутове, при цьому використовуючи станковий протитанковий гранатомет і великокаліберні кулемети.

За наявною інформацією, бойових втрат з боку наших сил в результаті обстрілу противника немає.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: