Карта ООС: ситуація на сході України на 16 лютого

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 16 лютого 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом доби бойовики здійснили 9 обстрілів по позиціях українських військовиків, при цьому застосовуючи озброєння заборонених мінськими домовленостями калібрів - артилерійські системи калібру 152 мм і 122 м та міномети калібру 120 мм та 82 мм.

На луганському напрямку бойовиками здійснено 6 прицільних обстрілів. У районі населеного пункту Оріхове було випущено 10 снарядів зі ствольної артилерії калібру 152 мм та 21 снаряд калібру 122 мм, 5 мін 120-мм та 15 мін 82-мм калібру, а також застосовано автоматичні станкові гранатомети. Поблизу Новолуганського двічі обстрілювали зі станкових і ручних протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї. Ще три постріли зі станкового протитанкового гранатомета здійснено неподалік населеного пункту Новозванівка.

На донецькому напрямку вогонь відкривали тричі. По позиціях поблизу Лебединського з боку Саханки було випущено 10 мін з 82 мм, також вогонь відкривали з ручних протитанкових і підствольних гранатометів та великокаліберних кулеметів. З підствольних гранатометів та стрілецької зброї обстріляли позиції українських військовиків у районі Старогнатівки.

Внаслідок обстрілів одного українського військовика було поранено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: