Метеорологи розповіли, яку погоду чекати в березні

Читать на русском
Метеорологи проаналізували середні показники температури теплих зим і зробили прогноз, яким буде перший місяць весни в Україні в 2020 році.

Згідно зі спостереженнями метеорологів, після аномально теплої зими слід очікувати таку ж теплу весну.

Про це повідомила начальник відділу кліматології Центральної геофізичної обсерваторії ім. Бориса Срезневського Олена Донич в коментарі «Українській правді».

За її словами, в Україні протягом останніх 130 років, після рекордно теплих зим, березень розпочинається з температури, яка значно вище за кліматичну норму.

Метеоролог уточнила, що в Україні найтепліші зими за всю історію спостережень (з 1891 року) були в: 1901-1902, 1989-1990, 2006-2007 рр., а також зима 2019-2020 рр.

Негода в Україні порушила роботу залізничного сполученняНегода на заході України в понеділок, 10 лютого, призвела до перебоїв у залізничному сполученні.

Середня температура повітря в березні була в межах +5,4, +6 і + 1,4 градуса. Відповідно, такі ж показники українці можуть очікувати в перший місяць весни і в цьому році.

Це набагато вище за кліматичну норму для березня по Україні, яка становить 0,8 градуса тепла, уточнила Донич.

Метеоролог також допускає, що нинішня зима в Києві може стати найтеплішою за всю історію спостережень. При тому, що метеорологічна зима в Києві так і не наступила, і це є аномально.

Нагадаємо, через негоду, яка посилилася в Україні в ніч з 11 на 12 лютого, опинилися без струму майже 400 населених пунктів.

До цього синоптики дали прогноз до 17 лютого.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: