Карта ООС: ситуація на сході України на 12 лютого

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 12 лютого 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом 11 лютого російсько-окупаційні війська вчергове свідомо застосовували по позиціях Об’єднаних сил важке озброєння, в порушення Мінських угод.

Загалом окупанти здійснили 5 прицільних обстрілів позицій Українських героїв, з них двічі в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” Об’єднаних сил ворог застосовував міномети.

Тричі під ворожим вогнем перебували вчора наші мужні захисники Оріхового. Після 09:40 з напрямку від Первомайська окупанти випустили 4 міни калібру 120 мм по нашим воїнам в районі н.п. Оріхове. З близько 20:00 російсько-окупаційні війська продовжили на цій ділянці мінометний обстріл, випустивши ще 5 мін 120-го калібру. Окрім цього, після 15:35 противник вів тут вогонь з СПГ з напрямку від Голубівського, а ввечері під час мінометного обстрілу від Первомайська, застосовував також гранатомети різних систем та стрілецьке озброєння.

Вдень, з 15:25 окупанти вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів по наших оборонцях н.п. Піски. Після 20:00 від села Жолобок російсько-окупаційні війська застосували автоматичні станкові та ручні протитанкові гранатомети, стрілецьке озброєння по нашим захисникам Кримського.

Підрозділи Об’єднаних сил вели адекватні оборонні дії, неухильно дотримуючись Мінських угод.

Бойових втрат внаслідок ворожих обстрілів серед наших героїв немає.

Обстановка на сьогодні, 12 лютого

Від початку поточної доби за наявною інформацією, станом на 12:00, порушень режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: