У Таїланді солдат влаштував стрілянину: 15 загиблих

Читать на русском
Військовослужбовець влаштував стрілянину в місті Накхонратчасіма на північному сході Таїланду, в результаті якої загинули 15 людей.

Військовослужбовець влаштував стрілянину в місті Накхонратчасіма на північному сході Таїланду, в результаті якої загинули 15 людей.

Про це в суботу повідомило Таїландське агентство новин.

Також він утримує 16 заручників на четвертому поверсі торгового центру "Термінал-21".

Як пише газета Khaosod, співробітники правоохоронних органів спільно з армією проводять операцію із затримання злочинця. Представник поліції порадив громадськості покинути місце події, залишатися в приміщенні і слідувати вказівкам співробітників служб безпеки.

Мотиви нападника залишаються неясними. За інформацією газети, солдат відправив кілька нескладних повідомлень перед нападом з критикою на адресу корупціонерів.

Прем'єр-міністр Таїланду Прают Чан-Оча проінформований про стрілянину. За даними таїландського агентства новин, він доручив заступнику міністра оборони і головнокомандувачу стежити за ситуацією, а також розслідувати причини події і добре подбати про поранених і сім'ях загиблих. Разом з тим міністр охорони здоров'я Анутін Чарнвееракул на своїй сторінці в Facebook повідомив, що лікарням в провінціях Накхонратчасіма, Бурірам, Сурін і Чаяпхум потрібна донорська кров для переливання.

Раніше повідомлялося, що нападником виявився військовослужбовець армії Таїланду капрал Чакрапант Тхомма. Він застрелив свого командира і двох людей у військовому таборі, потім зник на викраденому автомобілі. Дорогою до ТЦ зловмисник обстріляв мирних жителів. Він вів трансляцію своїх дій через Facebook, через деякий час його сторінка була заблокована.

Нагадаємо, у Лондоні в неділю, 2 лютого, декілька людей отримали ножові поранення в районі Стретем.

Також у центрі Києва застрелили чоловіка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: