В Україні через негоду знеструмлені 600 населених пунктів

Читать на русском
В Україні в результаті ускладнення погодних умов без електрики залишилися 600 населених пунктів у 13 областях.

В Україні в результаті ускладнення погодних умов без електрики залишилися 600 населених пунктів у 13 областях.

Про це повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій.

Як зазначили в ДСНС, причиною знеструмлення стало спрацювання системи захисту ліній електропередачі у зв'язку з сильним вітром та налипанням мокрого снігу.

«Знеструмлено 600 населених пунктів у 13 областях, а саме: Одеська - 137, Дніпропетровська - 120, Херсонська - 87, Миколаївська - 59, Кіровоградська - 57, Донецька - 34, Полтавська - 27, Івано-Франківська - 26, Запорізька - 19, Чернівецька - 19, Черкаська - 8, Вінницька -4 і Закарпатська - 3. До відновлення електропостачання залучені бригади обленерго», - йдеться в повідомленні.

Також повідомлялося, що внаслідок негоди в Одеській області обмежено рух великогабаритного транспорту. У Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській, Одеській та Кіровоградській областях на деяких дільницях доріг, виникали ускладнення руху великовагового транспорту.

Згідно з прогнозами синоптиків, до кінця тижня в Україні очікуються сильні морози. В деяких областях температура повітря опуститься до позначки в -14 градусів. Після снігопадів в країну повернеться сонячна погода.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: